Упис деце у први разред 2024/2025

          Основна школа„Дубрава“ обавештава родитеље будућих првака да ће у први разред школске 2024/25 уписивати сву децу која ће до почетка школске године имати најмање шест и по а највише седам и по година.

Обавезни полазници за школу су сва деца рођена од 01. марта 2017. до 29. фебруара 2018. године.

У први разред се могу уписати и деца која су рођена 01. марта 2018. до 31. августа 2018. године, након провере спремности за полазак у школу.

          Упис ће почети 01. априла 2024. и трајаће до 31. маја 2024. године.

УПИС СЕ ОБАВЉА НА ДВА НАЧИНА:

  • Електронски, преко портала Е-УПРАВА Заказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Родитељима су на располагању и преподневни и поподневни термини. Апликација је доступна почев од 20. марта до 31. маја 2024. год. Сва питања и недоумице у вези са заказивањемм термина преко Портала могу се добити путем броја телефона 011/7350557, који је Министарство просвете обезбедило као подршку родитељима;
  • Непосредно, у школи, код секретара школе. На дан уписа детета, биће извршено и тестирање спремности детета за полазак у први разред, од стране педагога или психолога.

ДОКУМЕНТАЦИЈА ПОТРЕБНА ЗА УПИС:

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику. Школа, по службеној дужности, електронским путем прибавља:

  • Извод из матичне књиге рођених;
  • Пријаву пребивалишта ;
  • Лекарско уверење, из здравственог информационог система (изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу или ако надлежни здравствени центар није унео потврду у систем “е-упис”, што ће се проверити приликом уписа и сигнализирати родитељима);
  • Потврду о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а);

          Ближе информације о упису деце у први разред можете добити и код секретара школе, лично или путем контакт телефона 739-606, сваког радног дана од 8 до 15 часова.

          Драги прваци и родитељи Основна школа „Дубрава“ Вас очекује!!!

Leave a Reply

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Упис у први разред