Основна школа „Дубрава“, најмлађа школа у Књажевцу и у читавој Тимочкој крајини. Почела је са радом 1. септембра 1993. године. Зграда матичне школе се налази у приградском насељу Дубрава, по којем је и названа и у којем је једина установа образовно-васпитног карактера од ширег културног значаја. Под њеним окриљем су данас као издвојена одељења, а некадашње самосталне осморазредне школе „Владимир Живковић – Витко“ у Минићеву и „Властимир Николић – Мирко Мали“ у Кални, основане још у 19. веку (1843. године основана је школа у Минићеву, а 1887. године школа у Кални). Поред њих ту су и издвојена одељења у Доњем Зуничу и Горњем Зуничу.

Постепено и темељно изградили смо углед једне озбиљне васпитно-образовне установе. Радом наставника и успесима наших ученика стекли смо поверење родитеља и максимално се трудимо да га одржимо свих ових година постојања школе. Основна школа „Дубрава“ је изнедрила многе успешне, стручне, добре и поштене људе којима се поноси. Цео колектив, на челу са директором школе Славимиром Илићем, труди се да услови рада из године у годину буду све бољи. Напредак је посебно видљив у последњих неколико година. Идемо у корак с временом и захтевима савременог друштва. Данас имамо школу у којој је безбедност ученика увек на првом месту, у којој су учионице опремљене савременим наставним средствима, као и технологијом која омогућава извођење наставе на врхунском нивоу.

Двориште школе је уређено тако да подстиче свест о екологији, док истовремено омогућава ученицима пријатан боравак у школи или рекреативно бављење спортом. Наставници са својим ученицима креирају занимљиве часове и заједничким снагама постају све успешнији. Наша школа је место где се дружимо, стичемо знања и нова пријатељства. Функционишемо као целина. То је место које је непрестано испуњено смехом, шалом и добрим пријатељима у чистом, еколошком и пријатном окружењу.

Линк ка Информатор о раду: https://informator.poverenik.rs/informator?org=qHFQRpZncsRe95X96

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top